المقادير
نص كيلو لحم بقري مقطع لشرائح
علبة مشروم "متوافر في السوبر ماركت"
شرائح جبنة شيدر أو جبنة رومي
ثمرة فلفل أخضر مقطّعة لقطع صغيرة
ثمرة طماطم مقطعة لقطع صغيرة
زيت وزبدة
ملح وفلفل
مقادير الصلصة البيضاء
4 معالق كبيرة دقيق أبيض
2 كوب لبن
زبدة
ملح وفلفل أبيض
ثوم مفروم
جبنة كيري أو نستو "اختياري"
الطريقة
- تبلي اللحمة بالبصل والملح والفلفل، وسيبيها شوية لغاية ما تتشرّب من التتبيلة بتاعتها.
2- أحضري طاسة وحطي فيها شوية زيت وزبدة، وحطيها على النار، وابدئي شوّحي فيها قطع اللحم لغاية ما لونها يبدأ يميل للإحمرار، وبعد كده قلّبي شريحة اللحم على الوجه الآخر واستمري على كده لغاية ما تحسي إن اللحمة استوت.
3- أحضري طاسة تانية، وحطي فيها كمية من الزيت والزبدة علشان تشوّحي فيها المشروم وبعد ما يدخل في السوى ضيفي الفلفل والأخضر والطماطم، وقلبيهم كلهم مع بعض.
4- لتحضير الصلصة البيضاء:
ضعي الدقيق واللبن والثوم والملح والفلفل الأبيض والجبنة مع بعض في الخلاط، واضربيهم كويس مع بعض لغاية ما تحسي إن كل المكوّنات تجانست مع بعض، وممكن تزوّدي ميه لو احتجتي، وبعدين اسكبي الخليط ده في وعاء وحطيه على نار متوسطة مع التقليب المستمر لغاية ما تحصلي على القوام اللي إنتِ عايزاه.
5- اخلطي الصلصة البيضاء مع خليط المشروم والفلفل الأخضر والطماطم وقلبيهم كلهم مع بعض كويس على نار هادية لمدة 10 دقائق.
6- في النهاية ضعي الخليط ده على اللحمة الستيك في طبق التقديم، وممكن تقدمي معاه مكرونة بالصلصة أو أرز أبيض.. وبالهنا والشفا.